Dag 3 Hotel weekend Epen Limburg 2020

Afgelopen vrijdag is in de loop van de late avond ook ons dierbare clublid Robert Nuitermans gearriveerd. Hij zat er zichtbaar doorheen en eerlijk gezegd is het geen pretje om hier in dit prachtige landschap in het donker op een motor te moeten rijden. Het slingert hier alle kanten uit en het gaat ook nog eens omhoog en omlaag. Maar goed, vandaag is Robert na een goede nachtrust, weer ‘’ de oude ‘’ en neemt hij het ‘’ voortouw ‘’ in de rit van vandaag.

Na een stevig ontbijt worden de helmen opgezet en de blinkende machines gestart. Het gaat vanuit hier richting Vaals waar wij gezamenlijk het drielandenpunt passeren, het is dan een kwestie van enkele kilometers en we rijden ongemerkt België binnen. Nou ja, ‘’ ongemerkt ‘’ je merkt het natuurlijk meteen aan de staat van het wegdek!!! België staat er al jaren om bekent : je hebt er wegen en dingen die erop lijken.

We rijden hier in de Voerstreek en gaan via, Visé, Aubel, de ‘’ kaasstad ‘’ Herve richting Liège oftewel Luik. Wat ons allen opviel was de armoedige staat van de woningen en wederom het wegdek. Op de meeste huizen hangt een plaat met : à Vendre : Te Koop! Het zegt genoeg over de stille armoede in deze streek. Dan wordt het toch zoetjesaan tijd voor ’n bakske koffie………….het duurt en blijft duren.

Waarom stopt die vent voorop nou niet eens!! Nou, daar zat wat achter, het wordt voor Robert een nostalgische plek : ‘’ de Bosrand ‘’ waar hij 35 geleden met de caravan vakantie vierde. Dat kommeke koffie werd door een breed lachende serveerster gebracht en daar hoorde natuurlijk een vorstelijke Limburgse vlaai bij. Dat gaat er wel in bij de motormannen.

Zoals afgesproken waren we rond half drie weer terug bij ons hotel om daarna aan de volgende activiteit te gaan beginnen. De taxibus arriveerde om klokslag half vier en de reis ging, deze keer zonder helm, richting Gulpen. Juist je raad het al, dat is niet alleen een leuk dorp, maar daar staat ook de bekende familie brouwerij van Gulpen. Na ontvangst van een flesje bier krijgen wij een uitleg over de geschiedenis van de familie Smeets en Rutten die de brouwerij nog steeds als familiebedrijf voortzetten. Een korte rondwandeling volgt en bij terugkomst in het lokaal, begint het serieuze werk : de bierproeverij!

Groot is dan ook het genoegen en de verbazing wanneer blijkt dat twee van de drie oorkondes, wel verdiend , terecht komen bij de bierkenners van de Culinair Bikers. Het moet gezegd wij waren diep onder de indruk en willen ook nu graag de uiterste waardering uitspreken voor de heren : Pieter Seegers en Frits Bakx. Waarvan acte! Na de smakelijke ‘’ brouwersmaaltijd’’ was er nog plaats voor een kaasplankje en een enkel bitterballetje!!! Moe maar voldaan lieten wij ons met ‘’ het busje komt zo ‘’ weer terugbrengen naar Epen waar we genietend van een afzakkertje ( zonder bitterballen) een voor een naar ons ‘’ mandje ‘’ gaan, na weer een prachtige dag in het Limburgse land.

Welrusten, John