Hotel Weekend Eifel Dag 2

Buitenland weekend juni 2020 4 tot en met 7 juni 2020

Deelnemers Pieter, Patrick, John en Frits

Dag 2, vrijdag 5 juni

Na een prima nachtrust (ieder in een eigen kamer in verband met de Covid-19 ofwel Corona perikelen) staat voor vandaag ‘n rondrit van 313 kilometer op het programma. Volgens mijn navigatie een tocht van 6 uur en 34 minuten, benieuwd of we dat halen.

Maar, eerst ontbijten in Hotel am Ceresplatz. Dat gaat hetzelfde als gisteren, netjes aan tafels voor 2 personen. Vervolgens gaan we om de beurt naar Nellie toe die achter een tafel ons dienblad vult met de benoemde en aangewezen hapjes en drankjes.

Tegen half 10 zijn we zo ver dat de motoren gestart kunnen worden en kan het bochtenfestijn beginnen. Ook vandaag weer afwisselend slecht en strak asfalt. Tegen het middaguur komen we aan in Cochem aan de Moezel waar we na wat zoeken aan de andere kant van de rivier een gratis parkeerplaats vinden. Wel na hulp van enkele kenners overigens, het is er minder druk en er is volop parkeerruimte.

We besluiten om meteen maar de lunch te gebruiken, buiten, onder een luifel met verwarming en met uitzicht op de stad en de rivier. Helaas begint het te regenen en dat houdt maar niet op.

Weer onderweg besluiten we na enige tijd de kortste en snelste route terug naar Manderscheid te nemen waarbij we zelfs niet aarzelen om een stuk Autobahn te nemen. Dan is het fijn om even later weer nat te worden maar nu van een lekkere warme douche. De pinten bier zijn weer verdiend voor vandaag!

Om een uur of half acht gaan we aan de warme dis, voor mij geen schnitzel dit keer maar vegetarische lasagne. Die smaakt heerlijk maar wel erg zout ( gorgonzola kaas). Het eten is verder prima in het hotel en ruim voldoende met voor- hoofd en nagerecht.

Na de maaltijd schuiven we aan in de bar waar we de avond besluiten met Bitburg en mooie verhalen.

Frits