Hotel Weekend Eifel Dag 1

Buitenland weekend juni 2020 4 tot en met 7 juni 2020

Deelnemers Pieter, Patrick, John en Frits

Dag 1, Donderdag 4 juni

 John

4 juni 2020 , de bewoners van de Heksenwiel te Breda worden rond negen uur bruut gewekt door het ronken van vier zware motoren : 2 x BMW 1 x Yamaha 1 x Honda.
De stoere mannen in lederen pakken stappen af en lopen meteen recht op hun doel af : LImburgia .
De helmen gaan af en we ontwaren een zekere Pieter, Patrick, Frits en John, leden van het zo roemruchte motor gezelschap : de Culinair Bikers. Deze heren bespreken bij een sterke bak koffie nog even de plannen door, met als doel deze komende dagen, veilig en wel te eindigen in Manderscheid gelegen in het lieflijke Eifelgebied in Duitsland. Toch weer even die typische Hollandse nattigheid, na zo’n lange tijd van prachtig zomerweer! Het is niet anders dus GO!!!! Eerst een flink stuk snelweg en halverwege Limburg gaat de mooie, maar steeds natter wordende route door o.a. de indrukwekkende Maasvallei.
Bij Beek aangekomen wordt het tijd voor :’’ ’n botterham ‘’ Daar vinden we in de regen Brasserie ’t Schip waar we gelukkig binnen een beetje opwarmen en de geboden lunch ons allen prima smaakt. Na een uurtje verlaten we, na betaling, Beek en sukkelen via de buitenwijk van Aken, Duitsland, met binnen handbereik het mondkapje, vanwege de hier geldende voorschriften.
Het is jammer dat we niet kunnen genieten van de vergezichten van de schitterende Eifel omdat het donker, nat en glibberig is, dus opletten geblazen!!
Natuurlijk op tijd een koffiestop en ook om even op te drogen en dat doen we rond drie uur in Einruhr bij Café Zur Post. Heel voorzichtig gaat het minder hard regenen en dat voelt wel prettig.
Na een tankstop, met mondkapje, gaan we langs wegaanwijzingen zoals Monschau en Gerolstein richting Manderscheid om zodoende rond half zes, ons einddoel te bereiken Hotel am Ceresplatz.
Inschrijven ( weer mondkapje!) spullen op de kamer, lekker douchen en dan , jawel een heerlijke pot bier!!
De maaltijd is met zorg bereid en smaakt na zo’n inspannende dag verrukkelijk.
Dat vieren we nog met ’n afzakkertje en dan ……………….te bed.

Een van de genieters !