Harz hotelweekend dag 4

Dag 4 Motorweekend de Harz 2019.

Eenmaal opgestaan eerst maar even een sigaretje gerookt buiten voordat ik wilde beginnen met de tassen weer in te pakken. Terug op de kamer de tassen uit de kast gepakt en een start gemaakt om de kast die ik wel had op mijn kamer en de twee persoonskamer van Pieter en Frits niet 😉 verschil moet er zijn. Krijg ik een appje van Pieter dat hij aan een lekkere cappuccino zit bij de plaatselijke bakker, uiteraard kon ik de verleiding niet weerstaan en ben ook die kant opgetogen om aan te schuiven en ook ein tasse cappuccino te drinken. Na een 2de tasse cappuccino was het 8:45 uur en zijn we richting het hotel gegaan om te ontbijten, om 9 uur stond het ontbijt weer klaar. Eigenlijk weer te veel ontbeten maar ja met een lege maag rijden gaat hem ook niet worden. Na het ontbijt maar verder gegaan met inpakken en mezelf klaarmaken om aan de terugreis te beginnen. Om 10:45 uur waren we allemaal klaar om weer op de motor te stappen, afgesproken dat we bij de eerste tankstelle zouden stoppen want ik moest nog hoognodig tanken mijn motor reed al op zijn reserve.

Nog even een paar leuke bochtjes gemaakt voordat we na 30 minuten bij de tank stelle aankwamen en de motor weer van het belangrijke vocht voorzien om verder richting huiswaarts te rijden. Tijdens de rit verder begon de navigatie van Pieter kuren te vertonen het leek erop dat het kaartmateriaal niet meer geladen werd, dus ben ik maar even voor gaan rijden. Rond 13:15 uur kreeg ik weer zin in ein tasse Kaffee en gingen we weer op zoek naar ein Gasthaus en het toeval was dat we aankwamen bij een Gasthaus die we op de heenweg aan wilde doen maar deze bleek toen gesloten te zijn ivm mittag ruhe tusse 14:30 en 17:00 uhr. Echter waren we nu wel welkom en hebben we een lekker bakje koffie en een soepje gegeten, Frits ging voor de Kartoffelsuppe, Pieter een gebonden Spargelsuppe en ik voor een heldere Spargelsuppe albeide met geroosterde Spargel. Al met al was het weer een culinaire belevenis en konden we onze terugreis weer vervolgen. Inmiddels de Garmin van Pieter weer leven ingeblazen en hij kon voor als voorrijder de route vervolgen tot we bij Padderborn aan daar ging de navigatie van Pieter weer moeilijk te doen afgesproken dat Frits voorop ging rijden en we de route rechtstreeks over de snelweg zouden vervolgen de volgende stop zouden we nemen bij een autohof in Essen. Rond 15:30 uur kwamen we daar aan en hebben we nog even de motors getankt want de benzine in Duitsland is immers goedkoper dan in Nederland. Ook hebben we nog even aan de inwendige mens gedacht, dus in de raststatte nog wat gegeten voordat we aan het laatste deel van de route zouden beginnen. Om 16:30 uur weer op de motor gestapt en we zouden rond 18:15 uur weer in Breda aankomen.

Rond 17:45 uur draaide we bij Tilburg de A58 op en Pieter deed zijn noodverlichting aan en stopte op de vluchtstrook, ik dacht bij mezelf hmmz dat word dus geen 18:15 uur in eerste instantie ging mijn gedachte uit naar een lekker band maar toen we keken bleek de cardan olie te lekken (einde oefening voor die dag voor de BMW) even overlegt toch maar de ANWB bellen na een moeizaam gesprek met de telefonist van de ANWB “waar staat uw auto” “Nee ben met de motor” “lekt motor olie” misschien snapt de telefonist niet echt iets van motoren. Ze zouden een auto sturen “maar de motor kan niet meer rijden” nee we komen eerst kijken na 1 uur kwam de ANWB ter plaatsen. Nee meneer daar kunt u niet meer mee rijden die moeten we laten takelen. De berger was er gelukkig snel en ik met een 100 kg meer op de motor verder richting Breda om eerst Pieter thuis af te zetten. Al met al hebben een heel gezellig weekend gehad zonder regen en met veel kilometers op de teller, het was toch weer goed voor 1700 km.

Robert