Montar flor de la frute

” Montar flor de la frute’’

‘’ hoe krijg je ’t verzonnen ‘’

Het is zondag 5 mei 2019 en eindelijk het is zo ver : een viertal dappere strijders t.w. Patrick, René Ruud en John van de alom vermaarde motorbende : de Culinair Bikers’’ scholen samen bij een cafeetje aan de rand van het duistere Liesbos. Tot de grote verrassing en ontluistering voegen zich daar ook nog eens twee gedreven motorcoureurs van bijzondere klasse bij, te weten Peter Smetsers en zijn zoon Ron.

Na de plannen te hebben doorgenomen bij een uitstekende kop koffie, aangeboden door de junior van het illustere gezelschap, worden op de juiste wijze de oordoppen in de doorvoor bestemde openingen geplaatst, de helmen verbergen de blijde gezichten en los gaan ze , onder aanvoering van Patrick.

Gas erop en we nemen de A16 ……..geweldig…. dan de A 59 ook erg mooi… dan via Raamsdonksveer, jawel, de A 27 op, zelf tot voorbij Gorinchem ( Gorkum voor de Brabanders) dan duiken de weilanden in, tenminste erlangs, in rap tempo volgen Heukelum, Asperen, Leerdam , Lexmond,Sluis, Ameide en je kent ’t wel zo’n beetje. Ook Streefkerk, Groot-Ammers en Bleskensgraaf worden niet ontzien!!

Dan wordt het ineens spannend : de dreigende wolken openen zich volledig en storten zich uit, gepaard gaande met stevige windstoten, over de, oh zo moedige motorfanaten. Dan bij een openstaande brug doet de dappere Patrick een ongelofelijk voorstel “Koffie ‘’?? Hoe komt ie d’r op!

Het wordt uiteindelijk een herberg In Goudriaan…………. ‘’ ’t Raadhuis’’ geheten en U RAAD het al, we besluiten ook meteen onze inmiddels hongerige magen op een prettige culinaire wijze te verwennen.

Na genoten te hebben van het heerlijke eten, de prachtige zaak en de stoere verhalen besluiten we om dan toch maar te vertrekken. Maar ook vanaf dat moment wordt alles anders ……….we krijgen zomaar een andere ‘’ voorrijder ‘’ in dit geval René. Heeft de verantwoordelijkheid voor Patrick dan toch z’n tol geijsd??

Dat gaat overigens prima met die man voorop en onder ’n blauwe hemel passeren wij in een gepast tempo Oud Alblas, Hardinxveld-Giessendam en ook nog Giessenburg ( dat had niemand verwacht)

Stilaan naderen we wederom Gorinchem( Gorkum voor de Brabanders) maar dan vanuit een totaal andere richting. Graag hadden we nog een kleine tussenstop gemaakt voor ’n bakkie, maar daar doemt de brede asfaltlaag van de A 27 weer op!!! Snel een plannetje gesmeed is voor deze doorgewinterde mannen geen enkel probleem, zo flexibel dat ze allemaal zijn. Het bakkie koffie is er dan in het pittoreske Brabantse dorpje, Made, waar we op het terras van ’t Trefpunt nog even de strategie van deze dag doornemen en er maar één conclusie kunnen en mogen trekken ’t was………..

Fantastisch!!!

Met oprechte dank aan alle verantwoordelijke!!

Uw medeplichtige : JohnYamaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *